Sandhia's Bara (zachte en luchtige peulvruchtensnack)
Techniek: Frituren
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 650 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 gr gele erwten of oerdie besan (gemalen gele split erwten of oerdie)
- 2 el Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala)
- 4 grote teentjes knoflook
- 4 tl komijn (gemalen en geroosterd)
- 2 tl boter
- 2 tl kwark (magere)
- 4½ tl zout
- 1 el zonnebloemolie
- 250 gr tajerblad of spinazie (fijn gesneden)
- 450-500 ml water
- Gebruik één van volgende homemade sambals & chutney of varieer daarmee:
- 1. Faja Lobi Mango Chutney Trafasie of
- 2. Faja Lobi Nasi-Bami Sambal of
- 3. Faja Lobi Roti Sambal Trafasie of
- 4. Faja Lobi Madam Jeanete Piccalilly
Bereidingswijze
- STAP 1: Alle ingrediënten in een schaal doen, het water daaraan toevoegen en kneden tot een zachte en luchtige deeg; dek de schaal met folie strak af en laat het deeg 2 uur rijzen (voor een beter resultaat het deeg een nacht van tevoren klaarzetten en laten rijzen).
- STAP 2: Van het deeg, met lichtelijk vochtige handen, balletjes vormen ter grootte van een groot ei en ze daarna plat drukken (doorsnee circa 10 cm, maar mag ook groter of kleiner, in welk geval de grootte van de balletjes aangepast moet worden); vervolgens met de vinger een gat in het midden ervan maken.
- STAP 3: Ruim olie verhitten en de bara's daarin aan weerszijden enkele minuten op matig vuur goudbruin bakken, afscheppen en uitlekken op een servet.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/