Risotto Trafasie (de lekkerste risotto van De Lage Landen)

Techniek: Koken Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Risotto Trafasie (de lekkerste risotto van De Lage Landen)

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Ui snipperen, knoflook en selderij fijnsnijden. Kipfilet in blokjes snijden. Courgette in halve plakjes en champignons in plakjes snijden.

Saoto Bouillon Trafasie:

Saoto Trafasie (Sandhia's soepkipbouillon) goed schudden voor gebruik, schenk het hierna in een soeppan. Voeg hieraan met dezelfde (lege) pot 3 ½ potten water toe, alsmede de verse selderij, pimentkorrels en gebakken uitjes. Het geheel goed omroeren en op hoog vuur aan de kook brengen; kook de bouillon hierna 5 minuten op matig vuur, de bouillon tijdens het koken enkele malen omroeren.
Houd de Saoto Bouillon Trafasie goed heet maar niet kokend voor gebruik als bouillon voor de risotto.
Risotto:
Fruit in een ruime koekenpan met hoge rand de ui en knoflook in de olijfolie lichtbruin, voeg daarna de kipfilet hieraan toe en bak die gaar. Maak ruimte in het midden van de koekenpan door de kip/ui/knoflook met een spatel naar de zijkant te schuiven en voeg een klont roomboter in het midden toe. Als de roomboter goed op temperatuur en gesmolten is, de risottorijst toevoegen. Bak de rijst rustig enige minuten totdat deze glazig is; beroer de rijst tijdens het bakken met de spatel zodanig dat alle rijstkorrels met de boterolie in aanraking komen.
Voeg hierna de helft van de Saoto Bouillon Trafasie hieraan toe tot de rijst er goed onder staat, roer zo nu en dan door; eventueel extra Saoto Bouillon Trafasie tussentijds naar smaak toevoegen. Na 15 minuten de courgette en de champignons toevoegen.
Proef na 19 minuten even of de rijst gaar is. Het mag niet hard maar ook niet te zacht zijn. Na ca. 22 minuten is het gaarpunt veelal bereikt en staat de rijst er niet al te nat bij. Voeg eventueel nog een klontje roomboter toe, alsmede de geraspte Grano Padano naar smaak 50-100 gram. Roer het geheel goed door totdat het mooi smeuïg is.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/