Pilaf met Sandhia's kip en perzik
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 500 gr kipfilet
- 3 sjalotjes
- 2 el Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl piment (gemalen)
- 3 tl tomatenpuree
- 1 paprika
- ½ tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- ½ tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
- 1 tl bruine suiker
- 1 kleine blik (420 gr) perziken
- 2 takjes verse selderij
Bereidingswijze
- STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes) samen met sjalotjes (gesneden) hierin gaarbakken.
- STAP 2: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), piment, tomatenpuree, paprika (in kleine stukjes), Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder) en bruine suiker hieraan toevoegen en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur opbakken.
- STAP 3: Het perzik sap langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, omscheppen en circa 7 minuten koken.
- STAP 4: De laatste 2 minuten de perzik (in partjes gesneden) toevoegen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/