Creoolse kip met bami, kousenband en baka bana
Techniek: Grillen, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Creoolse Kip:
- 2 el tomatenketchup
- 1 el bruine suiker
- 1 verse sinaasappel
- 1 el honing
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade)
- 5 stuks kipkarbonade
- 2. Sandhia's Bami: Recept Sandhia's Bami
- 3. Baka Bana: Recept Baka Bana
- 4. Kousenband: Recept Kousenband
Bereidingswijze
1. Creoolse Kip:
- STAP 1: Tomatenketchup, bruine suiker, sinaasappel (uitgeperst) en honing aan 1 pot Losie Foroe Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; marineer de kipkarbonade hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
- STAP 2: Verdeel de kipkarbonade op een ovenschaal en schenk de overblijvende marinade na het marineren erover.
- STAP 3: Rooster of grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar.
2. Sandhia's Bami: Recept Sandhia's Bami
3. Baka Bana: Recept Baka Bana
4. Kousenband: Recept Kousenband
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/