erpakking bereiden. Bakbananen schillen, in schuine plakjes snijden en in ruim water circa 5 minuten koken en daarna afgieten.
2. Tajerblad:
3 eetlepels olie verhitten, tajerblad (fijn gesneden) hieraan toevoegen en enkele minuten wokken; voeg zout en peper naar smaak toe.
3. Sparerib:
Sinaasappel uitpersen, sap bewaren voor het marineren.
Tomatenketchup, bruine suiker, sinaasappelsap en honing aan 1 pot (360ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen; vlees hierin 2-3 uur marineren of marineer het vlees een nacht tevoren voor een lekkerder vleesgerecht.
Leg het vlees in de ovenschaal en verdeel de helft van de overblijvende marinade erover. Rooster of grill het vlees 20-25 minuten in de elektrische- of heteluchtoven of op de barbecue op 200 graden gaar; de andere helft van de overblijvende marinade de laatste 5 minuten tijdens het roosteren over het vlees verdelen voor een lekkere jus.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/