Javaanse ketjap kip
Techniek: Wokken
Aantal personen: 4-5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- zonnebloemolie
- 500 gram kipfilet
- 3 sjalotjes
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- 1 el tomatenpuree
- mespunt Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- ½ tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
- mespunt piment (gemalen)
- 2 tl bruine suiker
- 1 kop (150ml) water
- 4 stuks bosui
Bereidingswijze
- STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, kipfilet (in reepjes) met sjalotjes (schuin gesneden) hierin gaarbakken.
- STAP 3: Toevoegen Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), piment en bruine suiker; het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur opbakken.
- STAP 4: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen en circa 7 minuten koken.
- STAP 5: De laatste 2 minuten de bosui (schuin gesneden) toevoegen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/