Broodje pikante kip met gekarameliseerde uien
Techniek: Wokken
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 1. Pikante Kip:
- zonnebloemolie
- 1 grote ui
- 500 gram kipfilet
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Dési Masala (vers bereide woksaus)
- 75 ml water
- 2. Gekarameliseerde Uien:
- 100 gram roomboter
- 1 grote ui
- Zout
- 3. Voor het serveren:
- 6 stuks Sandhia's Puntjes, pistolet of Frans brood
- handvol verse bladspinazie of sla
- 2 tomaten
- Roti Sambal Trafasie
Bereidingswijze
1. Pikante Kip:
- STAP 1: 4 eetlepels olie verhitten en de ui (gesnipperd) daarin lichtbruin fruiten, kipfilet (in blokjes) hieraan toevoegen en enkele minuten bruin bakken.
- STAP 2: 1 pot (360ml) Roti Dési Trafasie (woksaus) en het water toevoegen, omscheppen en 7 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
2. Gekarameliseerde Uien:
- STAP 3: Verwarm de koekenpan tot middelhoge temperatuur; doe de roomboter in de pan en direct daarna 1 ui (in ringen gesneden) met een snufje zout.
- STAP 4: Fruit de ui, onder regelmatig omscheppen, zachtjes tot het glazig wordt; let erop dat de pan niet te heet wordt om te voorkomen dat de ui in dit stadium bruin wordt. Bak het verder, onder steeds regelmatig omscheppen, tot het mooi gekarameliseerd is; bak tot het mooi goudbruin wordt.
TIP: Probeer ook deze Sandhia's Broodjes: Belegde Broodjes en Bara en Kookvideo's
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/