Bravoe soep (Surinaamse maaltijdsoep)
Techniek: Koken
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 3 zoete patat (zoete aardappels)
- 6 aardappels
- 1 rijpe en 1 groen bakbanaan
- 1 (454 gram) cassave (diepvries)
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 1 knoflookbol
- 500 gr drumsticks
- 2 tl Faja Lobi Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala)
- 1 blik (400 ml) Kotomisi Kronto Mirkie Trafasie (échte Sandhia's kokosmelk)
- 3 el Knorr Aromat (bouillonpoeder)
- 200 gr tajerblad
- plakje Madam Jeanette peper
- 1½ liter water
Bereidingswijze
- STAP 1: Zoete patat en aardappels in blokjes van 2 cm snijden, groene en rijpe bakbanaan in plakjes snijden en samen met de cassave (in blokjes) in een kom met ruim water zetten.
- STAP 2: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflookbol (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Drumsticks toevoegen en gaarbakken.
- STAP 4: Roti Kip Masala (traditionele Hindoestaanse masala) toevoegen en omscheppen.
- STAP 5: Zoete patat, aardappels, groene en rijpe bakbanaan, cassave uit het water halen, hieraan toevoegen en omscheppen.
- STAP 6: Kokosmelk, bouillonpoeder, tajerblad (fijn gesneden), Madam Jeanette peper en het water toevoegen, en onder af en toe omscheppen, 20-30 minuten op matig vuur tot soep koken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/