Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
De garnalen in 1 eetlepel olie licht bakken en daarna afscheppen.
Wortel en aardappels 4 minuten in ruim water koken en daarna afgieten.
Meng de kardemom, kaneel en gember met de Moksie Masoesa Alesie Trafasie (roerbakmix).
6 eetlepels olie verhitten. de ui hierin fruiten, daarna winterwortel, doperwten en aardappels hieraan toevoegen en 4 minuten wokken; de Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en 3 minuten verder wokken. Vervolgens de gekookte rijst en de garnalen hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
3. Tandoori Chicken:Meng de yoghurt, gember en garam masala met de Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade) en marineer de kippenbouten hiermee 1 uur of marineer het een nacht tevoren.
Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk 2 eetlepels van de marinade erover en grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 20 minuten gaar; de overgebleven marinade de laatste 5 minuten over het vlees verdelen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/