Caribbean chicken special
Techniek: Stoven
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 kg drumsticks
- 4 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 el tomatenpuree
- 2 tl piment (gemalen)
- 2 tl gember (gemalen)
- 1 tl kaneel (gemalen)
- 2 tl Aromat (bouillonpoeder)
- 1 el ketjap (zoete)
- 2 tl bruine suiker
- 175 ml water
Bereidingswijze
- STAP 1: 5 eetlepels olie verhitten, uien (in halve ringen) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Voeg de drumsticks hieraan toe en bak ze 5 minuten op matig vuur op.
- STAP 3: Voeg Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, piment, gember, kaneel, bouillonpoeder, ketjap en bruine suiker toe, het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
- STAP 4: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, omscheppen, en circa 20-25 minuten met deksel op de pan, op matig vuur, stoven.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/