Chinese mie met seafood en geroosterde kip
Techniek: Roosteren, Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 4 kippenbouten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade)
- zonnebloemolie
- 200 gr garnalen (grote)
- 500 gr Soubry Chinese eiermie
- 1 ui
- 1 bosje bosui
- 150 gr julienne wortel
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl pimentpoeder
- 250 gr taugé
Bereidingswijze
- STAP 1: Marineer de kippenbouten 2-3 uur of een nacht van tevoren met 1 pot Losie Foroe Trafasie (marinade).
- STAP 2: Verdeel ze op een ovenschaal en gril ze 20-25 minuten op 200 graden in de oven.
- STAP 3: Bak de garnalen 1 minuut in 2 eetlepels olie en schep ze af.
- STAP 4: Chinese eiermie in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
- STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten, ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 6: Bosui (gesneden) en julienne wortel toevoegen, roerbak ze enkele minuten.
- STAP 7: Bami Trafasie Speciaal (roerbakmix) en piment toevoegen en omscheppen.
- STAP 8: Chinese eiermie, taugé en garnalen toevoegen, het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/