Javaanse Nasi Trafasie
Techniek: Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 400 gr Basmati rijst
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 300 gr kipfilet
- 50 gr doperwten (diepvries)
- 1 kleine stengel prei
- 1 blik (á 150 gr) maïskorrels
- 4 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 el Faja Lobi Gekruide Ketjap
- ½ tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 2 tl tomatenpuree
- 2 takjes selderij
Bereidingswijze
- STAP 1: Basmati rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten en ui daarin lichtbruin fruiten; kipfilet (in blokjes gesneden) toevoegen en gaarbakken. Doperwten, prei (in schijfjes gesneden) en maïskorrels erbij doen en 4 minuten roerbakken.
- STAP 3: Voeg toe Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Faja Lobi Gekruide Ketjap, Trassie Trafasie en tomatenpuree, roerbak het 2 minuten.
- STAP 4: De gekookte Basmati rijst toevoegen en, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/