Kaasballetjes
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 5 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 500 gr geraspte belegen kaas of old Amsterdam
- snufje witte peper
- 35-75 gr Faja Lobi Roti Bakmeel Trafasie
- paneermeel
- zonnebloemolie
Bereidingswijze
- STAP 1: Kluts 2 eieren en zet die apart voor stap 5
- STAP 2: Kluts 3 eieren met het bakpoeder en voeg daarna hieraan de geraspte kaas en witte peper toe; roer het goed door.
- STAP 3: Voeg het eiermengsel beetje bij beetje bij Roti Bakmeel Trafasie totdat er balletjes van het deeg gevormd kunnen worden zonder dat het aan de handen blijft plakken.
- STAP 4: Dek het deeg met een theedoek af en laat het 20 minuten rijzen.
- STAP 5: Vorm hiervan balletjes, dep ze in de geklutste eieren, zoals bereid in stap 1, en rol ze door het paneermeel.
- STAP 6: Olie verhitten, bak de balletjes in de olie totdat ze goudbruin zijn; laat ze hierna op keukenpapier uitlekken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/