Verwarm de oven voor op 175 graden op elektrische oven of op 170 graden op heteluchtoven of op stand 2-3 op gasoven. Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn en de boter zacht.
Beslag:Voeg aan de cupcakes basismix de eieren, melk, boter, rum aroma en amandel aroma toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar; klop het daarna met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag gelijkmatig over de 6 kommetjes; geef daarna het beslag in elke kommetje een kleur van de rainbow, door de druppels levensmiddelenkleurstof aan het beslag toe te voegen en het beslag daarna goed door te roeren.
TIP: Gebruik natuurlijke levensmiddelenkleurstoffen, verkrijgbaar bij reformzaken.
Haal de bakplaat uit de oven, zet het muffinblik erop en plaats in elk vakje van het muffinblik een cakevormpje.
Vul de cakevormpjes tot 2/3 met het gekleurde beslag; begin met een lepel paars beslag, gevolgd met een lepel blauw, groen, geel, oranje en rood beslag.
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de cupcakes in circa 22 minuten gaar; de cupcakes zijn gaar als een satéstok ingestoken in het midden ervan er droog uitkomt. Open de oven tussentijds niet.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/