5-Sterren Sandhia's Nasi
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Ketjap Kip:
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 6 drumsticks of 4 ribkarbonades
- 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix
- 3 el Faja Lobi Pinda Sambel (poeder)
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
- 2 tl bruine suiker
- 1 kop (150ml) water
- 2. Nasi Trafasie: Zie Recept Nasi Trafasie
- 3. Gebakken Banaan: Zie Recept Gebakken Banaan
- 4. Sandhia's Zuurgoed: Zie Recept Sandhia's Zuurgoed
- 5. Kousenband: Zie Recept Kousenband
- 6. Surinamse Nasi Sambal: Zie Recept Sandhia's Nasi Sambal
Bereidingswijze
1. Ketjap Kip:
- STAP 1: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 2: Voeg de drumsticks of ribkarbonades hieraan toe en bak ze circa 5 minuten op matig vuur op.
- STAP 3: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Pinda Sambel, tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) en bruine suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
- STAP 4: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, omscheppen, en circa 20 minuten met deksel op de pan, op matig vuur, koken.
2. Nasi Trafasie:
Zie Recept Nasi Trafasie
3. Gebakken Banaan:
Zie Recept Gebakken Banaan
4. Sandhia's Zuurgoed:
Zie Recept Sandhia's Zuurgoed
5. Kousenband:
Zie Recept Kousenband
6. Surinamse Nasi Sambal:
Zie Recept Sandhia's Nasi Sambal
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/