Chinese Kip Paksoi (exclusieve kip op saus met paksoi en wortel)

Techniek: Wokken Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Chinese Kip Paksoi (exclusieve kip op saus met paksoi en wortel)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Kipfilet (in dunne reepjes) 10 minuten met rijstwijn marineren.
Rijst bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Wortel (in plakjes) in water 4 minuten koken en afgieten.
Maïzena mengen met 150 ml water.

2. Chinese Kip:

Kip in 3 eetlepels olie bakken en afscheppen.
5 eetlepels olie verhitten en de ui hierin fruiten, Surinam Trafasie (roerbakmix) hieraan toevoegen en goed omscheppen; hierna de paksoi (in stukjes gesneden), wortel, water, rode wijnazijn, gemberpoeder en bruine suiker toevoegen en 7 minuten smoren. De laatste minuut de sesamolie toevoegen en goed omscheppen; eventueel zout naar smaak toevoegen.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/