Baka Bana (gebakken bakbanaan in deegbeslag)
Techniek: Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 2 rijpe bakbananen
- 150 gr zelfrijzend bakmeel
- 1 tl zout
- 1 tl suiker
- 260 ml Seven Up (of een andere ongekleurde drank met prik)
- zonnebloemolie
- 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel Trafasie
- 200 ml water
Bereidingswijze
- STAP 1: De bakbananen schillen en in dunne plakken van circa 10 cm schuin snijden.
- STAP 2: Bakmeel, zout, suiker en Seven Up (voor een krokant en luchtig beslag) in een kom mengen tot een dik vloeibaar glad beslag.
- STAP 3: De plakken bakbanaan in het beslag dompelen, overtollig beslag laten afdruipen, en in hete olie aan weerszijden op matig vuur goudbruin bakken; afscheppen en uitlekken op een servet.
- STAP 4: Voeg de Pinda Sambel Trafasie in een steelpan toe, schenk het water en roerend koken tot de gewenste dikte.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/