Nasi Trafasie met gegrilde honey kippenbouten
Techniek: Roosteren, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1.Gegrilde Honey Kippenbouten:
- 4 kippenbouten (met vel)
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Metie Trafasie (vers bereide marinade)
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade)
- honing
- 2. Nasi Trafasie: Recept Nasi Trafasie
Bereidingswijze
1. Gegrilde Honey Kippenbouten:
- STAP 1: Marineer 2 kippenbouten (gehalveerd) met ½ pot (180 ml) Moksie Metie Trafasie (marinade) en de andere 2 met ½ pot (180 ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht van te voren.
- STAP 2: Verdeel de Moksie Metie kippenbouten aan de ene kant van de ovenschaal en de Moksie Speciaal kippenbouten aan de andere kant ervan; schenk de overblijvende marinade na het marineren (uit stap 1) erover.
- STAP 3: Grill het vlees circa 25-30 minuten op 200 graden in de oven gaar; de overgebleven marinade na het grillen wordt als saus bij het serveren gebruikt.
- STAP 4: Bestrijk de kippenbouten na het grillen met 3 eetlepels honing, af laten koelen, en daarna in plakjes snijden.
2. Nasi Trafasie: Recept Nasi Trafasie
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/