Surinaams-Chinese Peking Eend
Techniek: Roosteren
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder)
- 1 tl steranijs (gemalen)
- 2 el rode rijstazijn of droge sherry
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade)
- 1 kg eendenborstfilet (met huid)
- boter
- 2 el honing
- sesamzaad
Bereidingswijze
- STAP 1: Chinese vijfkruidenpoeder, steranijs en rode rijstazijn aan 1 pot (360ml) Moksie Speciaal Trafasie (marinade) toevoegen en goed mengen.
- STAP 2: Marineer de eendenborstfilet hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
- STAP 3: Leg het vlees op een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en leg op elk stuk vlees een klontje boter.
- STAP 4: Rooster het vlees 20-25 minuten in de elektrische- of heteluchtoven of op de barbecue op 200 graden gaar.
- STAP 5: Glaceer het vlees met de honing door de honing met een bakkwast erover te strijken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/