B. B. R. Ketjap Kip Tajerblad (luxe bruine bonen met rijst, ketjap kip en tajerblad)

Techniek: Stoven, Koken Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van B. B. R. Ketjap Kip Tajerblad  (luxe bruine bonen met rijst, ketjap kip en tajerblad)

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.

2. B. B.R.:

4 eetlepels olie verhitten, ui hierin fruiten; Nasi Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree en spicepowder toevoegen en goed omscheppen. Daarna de bruine bonen (met de bruine bonen saus) toevoegen en het geheel enkele minuten omscheppen.
Vervolgens 100 ml water toevoegen en 5-10 minuten laten sudderen.

3. Ketjap Kip:

5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin enkele minuten fruiten; voeg hierna de kippenbouten hieraan toe en bak die circa 5 minuten op matig vuur op.
Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenketchup, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat, Pinda Sambel en suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken; voeg 150 ml ml water langs de zijkant rondom het gerecht, goed omscheppen en 20 minuten met deksel op de pan stoven.

4. Tajerblad:

Roerbak de tajerblad (fijngesneden) met 3 eetlepels olie, zout en peper naar smaak 5 minuten.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/