Sandhia's Roti met wok garnalen
Techniek: Wokken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 400 gr garnalen (medium zonder staart)
- 4 tl rijstwijn (toko) of droge sherry
- bos (circa 200 gram) paksoi
- 1 tl maïzena
- 125 ml water
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie
- 1 ui
- 4 el Faja Lobi Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 tl rode wijnazijn
- 1½ tl gemberpoeder of 2 plakjes verse gember van 1cm
- 2 tl bruine suiker
- ½ tl pure sesamolie (toko)
-
1 pak
Sandhia's Roti
of
Sandhia’s Roti Mini
of
Roti Choti
Bereidingswijze
- STAP 1: Garnalen 10 minuten met rijstwijn marineren. Paksoi in stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en daarna afscheppen. Maïzena in het water oplossen.
- STAP 2: Garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
- STAP 3: 4 eetlepels olie verhitten en ui (gesnipperd) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 4: Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix) toevoegen en omscheppen.
- STAP 5: Paksoi, rode wijnazijn, opgeloste maïzena, gember en bruine suiker toevoegen en 4 minuten koken.
- STAP 6: De laatste minuut garnalen en sesamolie toevoegen en omscheppen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/