Machrie Tomatie (vis in tomatensaus)
Techniek: Smoren
Aantal personen: 4-5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram Pandan rijst
- 600 gram pangafilet
- 1 blik (400gram) tomatenblokjes
- 1 theelepel Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 500 gram andijvie of spinazie
- 1 grote ui, 2 theelepels honing of suiker
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Nasi Trafasie (roerbakmix)
- 1 theelepel witte peper
- zonnebloemolie, 1 eetlepel tomatenpuree
Bereidingswijze
- Stap 1: Pandan rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
- Stap 2: Roerbak de andijvie of spinazie (gesneden) circa 4 minuten in 2 eetlepels olie, zout, witte peper naar smaak.
- Stap 3: Vis ontdooien, afdeppen met een tissue/servet; snijd het in stukjes en besmeer ze met 2 eetlepels bloem; 5 eetlepels olie verhitten en de stukjes vis hierin enkele minuten gaarbakken en afscheppen.
- Stap 4: Fruit de ui enkele minuten in de olie, daarna vis, tomatenpuree, Trassie Trafasie, witte peper, honing, 1 kop (150ml) water, tomatenblokjes (met saus) en 2 eetlepels Nasi Trafasie (roerbakmix) toevoegen, goed omscheppen en circa 10 minuten laten smoren.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/