Gestoofde ketjap kippenbouten met pruimen
Techniek: Stoven, Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 4 kippenbouten
- 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1½ tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
- 1 kleine tomaat
- 1 el Faja Lobi Pinda Sambel
- 2 tl bruine suiker
- 1 winterwortel
- 4 sjalotjes
- 200 gram pruimen (gedroogde, zonder pit)
- 175 ml water
Bereidingswijze
- STAP 1: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Voeg de kippenbouten hieraan toe en bak ze circa 5 minuten op matig vuur.
- STAP 4: Voeg Nasi Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder), tomaat (in kleine stukjes gesneden), Pinda Sambel en bruine suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
- STAP 5: Wortel (in dunne plakjes), sjalotjes (gehalveerd) en de pruimen toevoegen, daarna het water langs de zijkant rondom het gerecht erbij doen, omscheppen en 25-30 minuten met deksel op de pan stoven.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/