Tjauw Min met geroosterde kip
Techniek: Roosteren, Bakken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade)
- 2 teentjes knoflook
- 1½ el rijstwijn
- 1 el (afgestreken) tomatenpuree
- Plakje Sandhia's rode peper (fijn geraspt)
- 500 gram kipfilet of drumsticks
- 500 gram Soubry Chinese eiermie (Tjauw-Min)
- 1 ui
- Zonnebloemolie
- 150 gram groentemix (prei, julienne wortel)
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 400 gr taugé
Bereidingswijze
- STAP 1: Schenk halve pot (180 ml) Losie ForoeTrafasie (marinade) in een grote kom, voeg knoflook, rijstwijn, tomatenpuree en rode peper hieraan toe en met een garde goed mengen.
- STAP 2: Verdeel de marinade over het vlees, schep het om en marineer het 2-3 uur of een nacht van tevoren.
- STAP 3: Doe het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en rooster het 25-30 minuten in de oven op 200 graden gaar.
- STAP 4: De Chinese mie (tjauw min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
- STAP 5: Fruit de ui in 5 eetlepels olie lichtbruin, voeg hieraan de groentemix toe en roerbak enkele minuten; Bami Trafasie (roerbakmix) en Trassie Trafasie erbij doen, goed omscheppen, daarna de Chinese mie en taugé hieraan toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/