Kousenband met kabeljauw
Techniek: Wokken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 400 gr Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 400 gr kousenband
- 2 stuks kabeljauwfilet (circa 300 gram)
- 1 el bloem
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 5 el Faja Lobi TonightTrafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix) (vers bereide roerbakmix)
- 1 el Faja Lobi Pinda Sambel
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie (échte Sandhia's trassie)
- 1 aardappel
- 1 kop (150ml) water
- 1 tomaat
Bereidingswijze
- STAP 1: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: Kousenband in stukjes snijden, wassen en 5 minuten in ruim water voorkoken.
- STAP 3: Kabeljauwfilet in blokjes snijden, met de bloem besmeren, daarna in 6 eetlepels olie bakken en afscheppen.
- STAP 4: ui (gesnipperd) en knoflook (uitgeperst) in overgebleven olie enkele minuten fruiten.
- STAP 5: Hieraan toevoegen Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix), Pinda Sambel Trafasie, tomatenpuree, Trassie Trafasie, aardappel (in dunne plakjes), kousenband en de gebakken kabeljauwfilet, omscheppen en enkele minuten bakken.
- STAP 6: Het water toevoegen, omscheppen en 15 minuten op laag vuur koken.
- STAP 7: De laatste 5 minuten de tomaat (in partjes) toevoegen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/