Surinaamse Bami met kippenbouten en paksoi
Techniek: Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Kippenbouten:
- 5 el zonnebloemolie
- 2 uien
- 3 kippenbouten
- 2 el Faja Lobi Bami Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
- 1 kleine tomaat
- 2 tl Faja Lobi Gekruide Ketjap
- 1 tl gemberpoeder
- 1 kop (150ml) water
- 2. Surinaamse Bami: zie Recept Surinaamse Bami met geroosterde kip
Bereidingswijze
- 1. Kippenbouten:
- STAP 1: Olie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten. Kippenbouten (gehalveerd) toevoegen en circa 5 minuten op matig vuur opbakken.
- STAP 2: Voeg hieraan toe Bami Trafasie (roerbakmix), tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder, tomaat (in stukjes), Faja Lobi Gekruide Ketjap en gember, het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
- STAP 3: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, omscheppen, en 20 minuten met deksel op de pan stoven.
- 2. Surinaamse Bami: zie Recept Surinaamse Bami met geroosterde kip
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/