Tjauw Min met Nasi Trafasie
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Tjauw-Min:
- 1 pak (200 gr) Faja Lobi Pinda Sambel
- 500 gr Chinese mie (Tjauw-Min)
- 1 ui
- 1 winterwortel
- zonnebloemolie
- 4 el Faja Lobi Bami Trafasie Speciaal (vers bereide roerbakmix)
- ½ tl piment (gemalen)
- 150 gr taugé
- 2. Saté Paramaribo: Recept Saté Paramaribo
- 3. Nasi Trafasie: Recept Nasi Trafasie
Bereidingswijze
1. Tjauw-Min Trafasie:
- STAP 1: Pinda Sambel bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: Chinese mie (tjauw-min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaarkoken, direct afscheppen, in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken; scheutje olie erover verdelen en omscheppen.
- STAP 3: Fruit de ui (gesnipperd) en winterwortel (in reepjes) in 6 eetlepels olie lichtbruin.
- STAP 4: Bami Trafasie (roerbakmix) en piment toevoegen en enkele minuten roerbakken.
- STAP 5: De gekookte Chinese mie en taugé toevoegen en het geheel op laag vuur, onder voortdurend omscheppen, 6 minuten opbakken.
2. Saté Paramaribo: Recept Saté Paramaribo
3. Nasi Trafasie: Recept Nasi Trafasie
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/