Gegrilde Garnaal Spiesjes met Javaanse ketjap saus en kousenband salade

Techniek: Grillen, Bakken Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Gegrilde Garnaal Spiesjes met Javaanse ketjap saus en kousenband salade

Bereidingswijze

1. Voorbereiding:

Marineer de garnalen enkele minuten met de knoflook en 1 eetlepel olie; rijg ze daarna per 3 stuks aan de satéstokjes.
Kook de zoete aardappel (geschild en in plakjes gesneden) samen met de kousenband (in stukjes gesneden) 4 minuten in ruim water beetgaar; giet ze daarna af.
Eieren hard koken.

2. Javaanse Ketjap Saus:

Alle ingrediënten aan het water toevoegen en 2 minuten op matig vuur, onder af en toe roeren, opkoken.

3.Garnaal Spiesjes:

De garnaal spiesjes in enkele minuten in een grillpan of op de barbecue gaar grillen of enkele minuten in 2 eetlepels olie bakken.

4. Kousenband Salade:

Schep de botersla, tomaat (in partjes), zoete aardappel, kousenband, druiven doorheen; verdeel de hardgekookte eieren (in partjes of plakjes) er bovenop.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/