Tjauw Min Roasted Chicken (tjauw min met speciaal geroosterde kip)

Techniek: Wokken, Roosteren Aantal personen: 4-5 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Tjauw Min Roasted Chicken (tjauw min met speciaal geroosterde kip)

Bereidingswijze

1. Special Roasted Chicken:

Meng de gember, rum en piment met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en marineer de kippenbouten (gehalveerd) hiermee 1 uur of marineer het een nacht tevoren.
Verdeel de gemarineerde kippenbouten over de ovenschaal, schenk de helft van de Moksie Speciaal (marinade) erover en bak, rooster of grill het in de oven of barbecue op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar; schenk de andere helft van de Moksie Speciaal (marinade) halverwege over het vlees, wat een smeuïge kip met een lekkeresaus oplevert.

2. Tjauw Min:

De Chinese mie (tjauw min) in ruim kokend water in circa 2 minuten gaar koken, daarna direct afscheppen en in een vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken.
Fruit in een wok de ui in 6 eetlepels olie lichtbruin en voeg hieraan toe de prei (gesneden), Julienne wortel, roerbak enkele minuten; vervolgens 4 eetlepels Bami Trafasie (roerbakmix) toevoegen, omscheppen, daarna de Chinese mie en taugé hieraan toevoegen en het geheel op een laag vuurtje, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/