Bakkeljauw Kroket (de lekkerste Sandhia's kroket)
Techniek: Koken, Bakken
Aantal personen: 6-8 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 1. Cassave:
- 2 pakjes (á 400gram) cassave (diepvries)
- 2. Bakkeljauw:
- 1 pak (450 gr) Faja Lobi Bakkeljauw Filet
- Faja Lobi Zonnebloemolie Trafasie (speciaal voor Sandhia's gerechten)
- 2 uien
- 4 teentjes knoflook
- 2 el Faja Lobi Bakkeljauw Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 tl Faja Lobi Piment (gemalen)
- 4 takken verse selderij
- Madam Jeanette peper (naar smaak)
- 3. Kroket:
- 4 eieren (geklutst)
- 300 gram paneermeel
Bereidingswijze
1. Cassave:
- STAP 1: De cassave (in blokjes gesneden) in 10-15 minuten in water met een snufje zout beetgaar koken en uitlekken.
- STAP 2: De gekookte cassave fijnprakken.
2. Bakkeljauw:
- STAP 3: Verdeel de Bakkeljauw Filet in kleine stukjes en kook het 20 minuten in ruim water om het te ontzouten.
- STAP 4: Spoel het in een vergiet met koud water af; lek het vervolgens uit door de Bakkeljauw in het vergiet stevig uit te knijpen.
- STAP 5: Verhit 5 eetlepels Zonnebloemolie Trafasie, fruit de uien (fijn gesnipperd) en knoflook (fijn uitgeperst) hierin lichtbruin.
- STAP 6: Voeg de Bakkeljauw Filet hieraan toe, omscheppen en in circa 5 minuten goudbruin roerbakken.
- STAP 7: Bakkeljauw Trafasie (roebakmix), piment, selderij en Madam Jeanette peper toevoegen, en al omscheppend 5 minuten opbakken.
3. Kroket:
- STAP 8: Voeg de Bakkeljauw aan de fijngestampte cassave toe en schep het om tot het goed vermengd is met de cassave.
- STAP 9: Vorm hiervan kroketten, rol ze door de geklutste eieren en daarna door de paneermeel.
- STAP 10: Bak de kroketten goudbruin.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/