Garlic bami roasted chicken
Techniek: Grillen, Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1 grote bos paksoi
- 1 mandarijn
- 2 el honing
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade)
- 4 grote kippenbouten
- 500 gram eiermie
- Zonnebloemolie
- 3 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode uien
- 100 gram julienne wortel
- 4 kleine bouillonblokjes
- 1 tl witte peper
Bereidingswijze
- STAP 1: Paksoi (stengel en blad) in kleine stukjes snijden, in ruim water 3 minuten koken en afgieten.
- STAP 2: Mandarijn uitpersen, het sap ervan samen met de honing en de Chinese vijfkruidenpoeder mengen met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade), aan de kippenbouten (gehalveerd) toevoegen en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht van tevoren.
- STAP 3: Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 4: Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover en rooster het 20-25 minuten in de oven op 200 graden gaar.
- STAP 5: 5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakt) en knoflook (fijngehakt) hierin lichtbruin fruiten; rode uien (in ringen), paksoi, wortel, bouillonblokjes en witte peper hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
- STAP 6: Eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/