Grilled chicken met Moksie Alesie
Techniek: Grillen, Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 1. Grilled Chicken:
- 1 tl gember (gemalen)
- 1 el rum
- 2 tl piment (gemalen)
- 1 mandarijn
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade)
- 5 kippendijenfilet
- 2. Moksie Alesie:
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- zonnebloemolie
- 5 el Faja Lobi Moksie Alesie Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 stengel prei
- 100 gr doperwten
- 1 rode paprika
- 1 kleine (247 gr) blik ananas in stukjes
Bereidingswijze
1. Voorbereiding:
- STAP 1: Meng de gember, rum, piment en mandarijn (uitgeperst) met de Moksie Speciaal Trafasie (marinade) en marineer de kippendijenfilet hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
- STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
2. Grilled Chicken:
- STAP 3: Verdeel het gemarineerde vlees over een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade erover.
- STAP 4: Grill het in de oven op 175-200 graden in circa 10 minuten gaar.
3. Moksie Alesie:
- STAP 5: 6 eetlepels olie verhitten, Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix), prei (in stukjes), doperwten en paprika (in stukjes) hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken; de laatste minuut de ananas (uitgelekt) toevoegen.
- STAP 6: De gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/