Garlic Bami Grilled Honey Chicken (knoflook bami met gegrilde honing kip)
Techniek: Grillen, Wokken
Aantal personen: 4-5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- A. Grilled Honey Chicken:
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie of Faja Lobi Moksie Speciaal Trafasie (vers bereide marinade voor de bereiding van 25 exclusieve gerechten)
- Faja Lobi Zuurgoed Trafasie (het populairst Sandhia's tafelzuur)
- 2 el honing
- 1 mandarijn
- 5-6 kippendijenfilet of kipkarbonades (circa 750 gram)
- B. Garlic Bami:
- 500 gram mie
- zonnebloemolie
- 3 sjalotjes
- 5 teentjes knoflook
- 5 stuks bosui
- 100 gram fijne wortelreepjes
- 2 el Knorr Aromat (bouillonpoeder)
- 1 tl witte peper
Bereidingswijze
1. Grilled Honey Chicken:
- STAP 1: Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) over het vlees verdelen, voeg de honing en de mandarijn (uitgeperst met sap) hieraan toe en schep het goed om.
- STAP 2 : Marineer het vlees 2-3 uur of een nacht van tevoren.
- STAP 3: Leg het gemarineerd vlees in een ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade erover.
- STAP 4: Grill het 20-25 minuten in de oven op 200 graden.
2. Garlic Bami:
- STAP 1: Mie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakt) en de knoflook (fijngehakt) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 3: Bosui (in kleine stukjes gesneden), wortel, bouillonpoeder en witte peper toevoegen en 5 minuten roerbakken.
- STAP 4: De bereide mie toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/