Javaanse homemade ketjap kip
Techniek: Wokken, Stoven
Aantal personen: 4-5 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 500 gram broccoli
- zonnebloemolie
- 2 uien
- 500 gram kipfilet
- 2 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 el Faja Lobi Pinda Sambel (poeder grof)
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl Trassie Trafasie (echte Sandhia's trassie)
- 1 tl Chinese vijfkruidenpoeder (spice powder)
- 2 tl bruine suiker
- 1 kop (150ml) water
Bereidingswijze
- STAP 1: Kotomisi Basmati bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 2: Kook de broccoli roosjes 3 minuten in ruim water gaar, daarna afgieten en uitlekken; verhit 2 eetlepels olie en wok de broccoli 3 minuten met zout en peper naar smaak.
- STAP 3: 5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, uien (in halve ringen) hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 4: Voeg de kipfilet (in blokjes gesneden) hieraan toe en bak het circa 5 minuten op matig vuur.
- STAP 5: Voeg Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), Pinda Sambel, tomatenpuree, Trassie Trafasie, Chinese vijfkruidenpoeder (spicepowder) en bruine suiker hieraan toe en het geheel enkele minuten, onder af en toe omscheppen, op matig vuur bakken.
- STAP 6: Het water langs de zijkant rondom het gerecht toevoegen, goed omscheppen, en circa 20 minuten met deksel op de pan, op matig vuur, doorkoken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/