Chinese Kousenband Garnalen
Techniek: Wokken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)400 gr garnalen (medium zonder staart)
- 4 tl rijstwijn (toko) of droge sherry
- 400 gr kousenband
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 6 el Faja Lobi Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 2 tl rode wijnazijn
- 2 tl tomatenpuree
- 2 tl bruine suiker
- 1 kopje (150 ml) water
- ½ tl pure sesamolie (toko)
Bereidingswijze
1.Voorbereiding:
- STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: Garnalen 10 minuten met de rijstwijn marineren.
- STAP 3: Kousenband in stukjes snijden, in ruim water 5 minuten koken, afgieten en uitlekken.
2. Chinese Kousenband Garnalen:
- STAP 4: Gemarineerde garnalen in 2 eetlepels olie licht roze bakken en afscheppen.
- STAP 5: 4 eetlepels olie verhitten en ui hierin lichtbruin fruiten.
- STAP 6: Garnalen, kousenband, Tonight Trafasie of Kousenband Trafasie (roerbakmix), rode wijnazijn, tomatenpuree, bruine suiker en het water hieraan toevoegen, omscheppen en 10 minuten koken.
- STAP 7: De laatste minuut de sesamolie toevoegen en omscheppen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/