Sandhia's kalkoen (mild gekruide en gevulde kalkoen)

Techniek: Oven Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Sandhia's kalkoen (mild gekruide en gevulde kalkoen)

Bereidingswijze

1. Meng 5 eetlepels Roti Masala Trafasie (woksaus) met 2 eetlepels zonnebloemolie. 
2. Meng de selderij, broodkruim, appel, pruimen en amandelen met de rest van de Roti Masala Trafasie (woksaus), vul de kalkoen met dit mengsel en steek de buikholte dicht met cocktailprikkers. 
3. Leg 2 extra grote stukken aluminiumfolie kruiselings in de braadslee, verdeel 1 eetlepel van het mengsel van punt 1 over de aluminiumfolie en leg de kalkoen er op de borst in; besmeer de kalkoen daarna rondom met de rest van het mengsel van punt 1, zodat alle delen van de kalkoen royaal zijn bestreken. Trek vervolgens de aluminiumfolie omhoog en bind de kalkoen dicht. 
3. Schuif de braadslee in het midden van de voorverwarmde oven en braad de kalkoen in 2 - 2 1/2 uur op 175 graden gaar.
Meer inspiratie? Bekijk onze Sandhia's kookvideo's via: Sandhia's Kookvideo's


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/