Honey Chicken (geroosterde kippenbouten geglaceerd met honing)
Techniek: Grillen, Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade)
- 1 mandarijn
- 8 drumsticks of 4 kippenbouten
- honing
Bereidingswijze
- STAP 1: Pers de mandarijn uit en meng de sap hiervan met de Losie Foroe Trafasie (marinade); marineer het vlees hiermee 2-3 uur of een nacht van tevoren.
- STAP 2: Doe de gemarineerde kip in een ovenschaal, verdeel 4 eetlepels Losie Foroe Trafasie (marinade) erover, houd de rest van de marinade apart; glaceer de kip met 3 eetlepels honing door de honing met een bakkwast over de kip te strijken.
- STAP 3: Grill de kip 10-15 minuten in de heteluchtoven op 200 graden, de laatste 4 minuten de rest van de marinade erover verdelen voor een lekkere saus.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/