Pastei Trafasie
Techniek: Oven
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 5 eieren
- zonnebloemolie
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- ½ Madam Jeanette peper
- 500 gram kipfilet
- 3 el Faja Lobi Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 1 tL bruine suiker
- ½ tL spicepowder (Chinese vijfkruidenpoeder)
- 1 tl tomatenpuree
- 150 gram doperwten (diepvries)
- 2 aardappels (gekookt en in blokjes gesneden)
- 50 gram kousenband of halve winterwortel
- 3 takjes selderij
- 2 pakjes (á 450 gram) bladerdeeg
Bereidingswijze
1. Vulling:
- STAP 1: Eieren hard koken en in plakjes snijden.
- STAP 2: 6 el olie verhitten, kipfilet (in kleine stukken gesneden) hierin samen met de ui (gesnipperd), verse knoflook (uitgeperst) en Madam Jeanette peper gaarbakken.
- STAP 3: Nasi Trafasie (roerbakmix), bruine suiker, spicepowder en de tomatenpuree hieraan toevoegen en enkele minuten opbakken.
- STAP 4: Doperwten, de aardappelsticks, kouseband of wortel en de selderij toevoegen en het geheel 10 minuten roerbakken. Eventueel zout naar smaak toevoegen.
2. Bladerdeeg:
- STAP 5: De hardgekookte eieren in plakjes snijden; 2 eetlepels vulling op een bladerdeeg doen, doe 2 plakjes eieren erop, het deeg dichtvouwen en de kantjes met een vork dichtdrukken. Kluts een ei en strijk dat over de pastei voor een glanslaag.
3. Oven:
- STAP 6: De pastei in een voorverwarmde oven, 22 minuten in de heteluchtoven of 30 minuten in de elektrische oven, op 200 graden goudbruin bakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/