Paksoi Kip (exclusief kipgerecht met paksoi op saus)
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- zonnebloemolie
- 500 gram kipfilet
- 1 ui
- 6 el Faja Lobi Surinam Trafasie (vers bereide roerbakmix)
- 3 el Hoi Sin Saus (toko)
- 2 tl gemberpoeder
- 2 tl bruine suiker
- 2 bosjes paksoi
- 1 eetlepel maïzena
- 1½ kopje (225 ml) water
Bereidingswijze
- STAP 1: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, kip (in blokjes) en ui (gesnipperd) hierin bakken tot het gaar is.
- STAP 3: Surinam Trafasie (roerbakmix), Hoi Sin Sauce, gember, bruine suiker en paksoi (in stukjes gesneden) toevoegen en enkele minuten wokken.
- STAP 4: Maïzena in het water goed oplossen, toevoegen en het geheel 10-15 minuten op zacht vuur koken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/