Masala Fa Chong met rijst, aardappelen en kousenband
Techniek: Grillen, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 1. Masala Fa Chong:
- 25 ml bruine rum
- 1 pot (360) Faja Lobi Kip Masala Trafasie (vers bereide marinade)
- 4 kipsaucijzen (400 gram ongekruide kippenworst)
- 400 gram Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten)
- 800 gram aardappelen (vastkokende)
- zonnebloemolie
- boter
- 2. Kousenband: Recept Kousenband
Bereidingswijze
1. Voorbereiding:
- STAP 1: Voeg de rum aan ½ pot (180 ml) Kip Masala Trafasie (marinade) toe en marineer de worst hiermee 2-3 uur of marineer het een nacht van tevoren.
- STAP 2: Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
- STAP 3: Snijd de aardappelen met schil in partjes, kook ze circa 10 minuten in ruim water en giet ze af.
- STAP 4: Voeg 3 eetlepels olie en 4 eetlepels Kip Masala Trafasie (marinade) aan de aardappelen toe en schep ze om.
2. Masala Fa Chong:
- STAP 5: Verdeel de worst en de aardappelen (zonder de marinade) over een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren (van stap 1) en enkele klontjes boter erover; rooster het 15-20 minuten in de oven op 200 graden gaar.
- De gemarineerde en geroosterde kipsaucijzen (worst) wordt Fa Chong Masala genoemd.
- STAP 6: Snijd de worst in schuine reepjes. De overgebleven marinade na het roosteren wordt als saus bij het serveren gebruikt.
2. Kousenband: Recept Kousenband
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/