Kotomisi Basmati volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
Meng de tomatenpuree, honing en Chicken Paramaribo (woksaus) tot een marinade en marineer de kipkarbonade 30 minuten hiermee of marineer het een nacht tevoren.
6 eetlepels olie verhitten. 5 eetlepels Moksie Alesie Trafasie (roerbakmix), julienne wortel- en doperwtenmix toevoegen en 5 minuten roerbakken. Vervolgens de gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten op laag vuur tot een mooie egale gele rijst opbakken.
3. Chicken Parbo:Verdeel de gemarineerde kipkarbonade over de ovenschaal, schenk 2 eetlepels van de marinade erover en bak, rooster of grill het in de oven op 175-200 graden in circa 15 minuten gaar; de rest van de marinade apart zetten.
4. Saus:Verwarm de overgebleven marinade 3 minuten in een pan tot een gladde saus.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/