Chicken Paramaribo Speciaal (de ultieme zoet zure kip)
Techniek: Wokken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten
- 400 gr Basmati rijst
- 350 gr broccoli
- 1 rode paprika
- zonnebloemolie
- 3 sjalotjes of 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 500 gr kipfilet (in reepjes)
- 360 ml Faja Lobi Chicken Paramaribo Trafasie (vers bereide woksaus)
- 1 klein blik (227 g) ananas (stukjes)
Bereidingswijze
- STAP 1: Basmati rijst volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
Kook de broccoli (in roosjes) en paprika (langwerpig gesneden) 3 minuten in ruim water beetgaar, daarna afgieten.
- STAP 2: 5 eetlepels olie verhitten, sjalot (fijngesneden) en knoflook (geperst) hierin lichtbruin fruiten; kipfilet toevoegen, omscheppen en met deksel op de pan gaarbakken.
- STAP 3: Chicken Paramaribo Trafasie (woksaus), broccoli, paprika en ananas (uitgelekt) toevoegen, omscheppen en 7 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/