Tandoori Gehaktbal
Techniek: Wokken
Aantal personen: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 400 gr Basmati rijst
- 1 sjalotje
- 100 gr paneermeel
- 1 ei
- 2 tl Trassie Trafasie
- 400 gr gehakt half-om-half
- 4 el boter
- 4 el zonnebloemolie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Roti Curry Trafasie (vers bereide woksaus)
- 1 kop (125 ml) water
- 1 winterwortel
Bereidingswijze
- 1. Voorbereiding:
- STAP 1: Rijst volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.
STAP 2: Meng sjalotje, paneermeel, ei en Trassie Trafasie met het gehakt; kneed het gehakt met de hand tot alle ingrediënten geheel zijn gemengd. Verdeel het gehaktmengsel in 15 porties en draai er met vochtige handen gehaktballen van. Verhit de boter in een braadpan en braad de gehaktballen, onder af en toe voorzichtig omkeren, op hoog vuur mooi egaal bruin.
- 2. Tandoori Gehaktbal:
- STAP 3: Olie verhitten, ui (gesnipperd) en knoflook (geperst) lichtbruin fruiten; 1 pot (360 ml) Roti Curry Trafasie (woksaus), het water, wortel (in dunne plakjes) en de gehaktballen hieraan toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 8 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/