1. Penne volgens gebruiksaanwijzing op verpakking bereiden.
2. 2 eetlepels olie verhitten en hierin de knoflook lichtbruin fruiten; hierna penne toevoegen, enkele minuten omscheppen en vervolgens zout en witte peper naar smaak en eventueel selderij (gehakt) toevoegen.
3. Kook de kousenband (gesneden op vingerlengte) en paprika (in reepjes) 4 minuten in ruim water, giet ze daarna af en spoel ze met koud water.
4. 5 eetlepels olie verhitten, de kip (in reepjes gesneden) en de sjalotjes (in ringen) hierin gaarbakken. Chicken Paramaribo Trafasie (roerbaksaus), spicepowder en tomatenblokjes met saus toevoegen en 7 minuten laten sudderen; de laatste 3 minuten de kousenband en paprika erbij doen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/