Tomatenpuree mengen met Losie Foroe Trafasie (vers bereide marinade) en daarna aan het vlees toevoegen tot het ondergedompeld is en 2-3 uur marineren of marineer het een nacht tevoren.
Eiermie bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Leg het gemarineerd vlees op de bakplaat of ovenschaal, verdeel de helft van de overblijvende marinade en enkele klontjes boter erover. Rooster het 10-15 minuten in de oven op 200 graden; de andere helft van de marinade de laatste 5 minuten toevoegen voor een lekkere saus.
Snijd het vlees na het roosteren in schuine reepjes.
5 eetlepels olie verhitten, sjalotjes (fijngehakte) en peper hierin lichtbruin fruiten. Bosui (in kleine stukjes gesneden), paprika (in reepjes) en Knorr Aromat hieraan toevoegen en 5 minuten roerbakken.
Vervolgens de eiermie hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5-7 minuten op laag vuur opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/