Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de andijvie door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.
2. Tempé:Snijd een flinterdun laagje rondom de tempé af; snijd het daarna in plakjes en vervolgens in dunne langwerpige reepjes (tempé sticks).
Ruim olie verhitten, bak de tempé goudbruin, daarna afscheppen en laten uitlekken op keukenpapier.
Giet de olie uit de wok, maar laat 5 eetlepels olie achter; fruit de ui (gesnipperd) hierin. Voeg daarna hieraan toe 2 eetlepels Nasi Trafasie (vers bereide roerbakmix), tomatenpuree, peper, spice powder, suiker, Trassie Trafasie en de gebakken tempé, het geheel goed omscheppen en circa 7 minuten op laag vuur opbakken.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/