Sjoerkoro ''Sranang'' (Sandhia's zuurkool met Moksie Metie)
Techniek: Koken, Bakken
Aantal personen: 5 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 250 gr Masterbeef Zoutvlees
- 2 pakjes (á 500 gram) zuurkool
- 2 teentjes knoflook
- 1 pot (360 ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide marinade)
- 250 gr varkenslappen
- 300 gr braadworst
- boter
Bereidingswijze
1. Voorbereiding:
- STAP 1: Kook Masterbeef Zoutvlees 30 minuten in ruim water om het te ontzouten; spoel het daarna met koud water goed af.
- STAP 2: Bereid de zuurkool volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- STAP 3: Knoflook (uitgeperst) aan Roast Red Pork Trafasie (marinade) toevoegen, goed mengen en de varkenslappen, Masterbeef Zoutvlees en de braadworst hiermee 2-3 uur marineren of marineer ze een nacht van te voren.
2. Moksie Metie:
- STAP 4: Verdeel het gemarineerd varkensvlees, Masterbeef Zoutvlees en de braadworst op een ovenschaal, schenk de overblijvende marinade na het marineren en enkele klontjes boter erover.
- STAP 5: Rooster de varkenslappen en Masterbeef Zoutvlees 20-25 minuten in de oven op 200 graden, voeg de laatste 10 minuten de braadworst hieraan toe.
- STAP 6: Snijd het varkensvlees, Masterbeef Zoutvleesen en de braadworst na het roosteren in schuine reepjes. De overgebleven saus na het roosteren, wordt gebruikt bij het serveren.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/