Tandoori Moksie Alesie (gele rijst met Tandoori masala kip)

Techniek: Wokken, Bakken Aantal personen: 4-5 personen Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Tandoori Moksie Alesie (gele rijst met Tandoori masala kip)

Bereidingswijze


1. Rijst:

Kotomisi Basmati (rijst speciaal voor Sandhia's Rijst Gerechten) volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking bereiden.

2. Moksie Alesie:

6 eetlepels olie verhitten, hieraan toevoegen 5 eetlepels Moksie Alesie Trafasie ( roerbakmix), prei (gesneden) en het geheel 3 minuten roerbakken. Vervolgens de gekookte rijst hieraan toevoegen en het geheel, onder voortdurend omscheppen, 5 minuten opbakken.

3. Tandoori Masala Kip:

5 eetlepels zonnebloemolie verhitten, kipfilet en de sjalotjes (gesnipperd) hieraan toevoegen en 6 minuten gaar wokken; Roti Redie Masala (vers bereide woksaus), 150 ml water, paprika (in reepjes) en kousenband of sperziebonen toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10-15 minuten met deksel op pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/