Andijviestamppot Roast Red Pork
Techniek: Koken, Bakken
Aantal personen: 6 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
Ingrediënten
- 1. Roast Red Pork:
- 350 gram Masterbeef Zoutvlees
- 350 gram varkensvlees
- 4 kipsaucijzen (300 gram ongekruide kippenworst)
- 2 teentjes knoflook
- 1 pot (360ml) Faja Lobi Roast Red Pork Trafasie (vers bereide marinade)
- 2 eetlepels boter
- 2. Andijviestamppot:
- 2 x 700 g aardappels (kruimige)
- 1 pak (500 gram) panklare andijvie
- 150 ml halfvolle melk
Bereidingswijze
1. Roast Red Pork:
- STAP 1: Kook Masterbeef 30 minuten in ruim water om het te ontzouten, spoel het daarna met koud water goed af.
- STAP 2: Meng de knoflook (geperst) met de Roast Red Pork (marinade) en marineer hiermee Masterbeef, varkensvlees en de worst 2-3 uur of marineer ze een nacht van tevoren.
- STAP 3: Leg het varkensvlees, Masterbeef en de worst op een bakplaat of ovenschaal, verdeel de overblijvende marinade en de boter erover en rooster ze 20 minuten in de oven op 200 graden.
- STAP 4: Snijd het varkensvlees, Masterbeef en de worst na het roosteren in schuine reepjes
2. Andijviestamppot:
- STAP 5: Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en in ruim water 15 minuten koken, de laatste 4 minuten de andijvie toevoegen en meekoken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht.
- STAP 6: Stamp de aardappelen en de andijvie met een pureestamper door elkaar tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van het kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.
Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/
• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/