Boerenkool Kip Masala (boerenkool met drumsticks op milde masala saus)

Techniek: Wokken, Stampen Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

Afbeelding van Boerenkool Kip Masala (boerenkool met drumsticks op milde masala saus)

Bereidingswijze

1. Kip Masala:

Eieren in 10 minuten gaarkoken.
Zonnebloemolie verhitten, drumsticks en de ui hieraan toevoegen en in 4 minuten gaar wokken; 1 pot (360 ml) Roti Masala Trafasie en het water toevoegen, goed omscheppen en vervolgens 10-15 minuten met deksel op de pan, onder af en toe omscheppen, op matig vuur laten sudderen. De laatste 5 minuten de hardgekookte eieren (gepeld) toevoegen.

2. Boerenkoolstamppot:

Aardappelen schillen, in 4 delen verdelen en samen met de boerenkool in ruim water 15 minuten koken; giet daarna het water af, bewaar een deel van het kookvocht. Stamp de aardappelen en de boerenkool door elkaar met een pureestamper tot een grove stamppot; maak de stamppot smeuïg door een deel van de kookvocht samen met de melk toe te voegen. Eventueel peper en zout naar smaak toevoegen.


Dit recept is geprint vanaf de website Sandhia’s Recepten - Faja Lobi, kijk voor heerlijke recepten op https://www.fajalobi.nl/recepten/

• Handig alle recepten bij de hand? Bestel ons bestseller kookboek Sandhia’s Recepten Deel 5 hier: https://www.sandhiasrecepten.nl/